OPG Sinovčić

3 hranjive salate kao brzi i zdravi obrok za posao

U užurbanom radnom danu lako je preskočiti zdrav obrok ili se brojnim kavama održavati na nogama. Ove tri salate osmišljene su kao brz, ukusan i zasitan obrok koji ćete lako spremiti i ponijeti na posao.

Pune proteina, vlakana i zdravih masti iz ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Svaka kombinacija pomaže održati energiju i sitost kroz sve obaveze, a maslinovo ulje dodatno njeguje srce i podupire probavu.

1. Salata s lećom i sardinama

Leća je bogata biljnim proteinima i složenim ugljikohidratima koji usporeno oslobađaju energiju, pomažu u kontroli šećera u krvi i produžavaju osjećaj sitosti. Sardine su izvor omega-3 masnih kiselina za zdravlje srca te vitamina D i B12 za pravilan rad živčanog sustava.

Sastojci

  • 1 konzerva leće
  • 1 konzerva sardina
  • 10–12 šeri rajčica, prepolovljenih
  • 8–10 zelenih maslina, narezanih
  • 1 žlica kapara
  • 1 manja ljutika ili mladi luk
  • Sok pola limuna
  • 2–3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Sol i svježe mljeveni papar po ukusu

Priprema

U zdjeli pomiješajte leću, sjekane rajčice, masline, kapare i ljutiku. Dodajte sardine i nježno promiješajte da komadići ribe ostanu vidljivi. Spremite u posudu i ponesite na posao.

Prije konzumacije začinite limunovim sokom, maslinovim uljem, soli i paprom. Po želji pustite da odstoji 5 do 10 minuta da se okusi povežu.

2. Salata s grahom i tunom

Grah je izvrstan izvor dijetalnih vlakana i biljnih proteina koji potpomažu probavu i stabiliziraju razinu energije, a tuna sadrži lako iskoristive proteine i omega-3 masne kiseline, idealne za održavanje mišićne mase i koncentracije.

Sastojci

  • 1 konzerva bijelog graha
  • 1 konzerva tune
  • 10–12 šeri rajčica, prepolovljenih
  • 8–10 zelenih maslina, narezanih
  • 1 žlica kapara
  • 1 manja ljutika ili mladi luk
  • Sok pola limuna
  • 2–3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Sol i papar po ukusu

Priprema

U zdjeli pomiješajte grah, rajčice, masline, kapare i ljutiku. Dodajte komadiće tune i nježno promiješajte te spremite u posudu u kojoj ćete salatu nositi na posao.

Prije konzumacije začinite limunovim sokom, maslinovim uljem, soli i paprom. Poigrajte se omjerima maslinovog ulja i limuna dok ne dobijete idealan balans okusa.

    3. Salata s bulgurom, feta sirom i pečenom paprikom

    Bulgur je cjelovita žitarica bogata složenim ugljikohidratima i vlaknima, pruža dugotrajnu energiju bez naglih padova. Feta sir je dobar izvor kalcija i proteina, za čvrste kosti i osjećaj sitosti, a pečena paprika je puna vitamina C i antioksidanata za jačanje imuniteta.

    Sastojci

    • 1 šalica kuhanog bulgura
    • 100 g feta sira
    • 1 pečena crvena paprika, oguljena i narezana na trakice
    • Šaka rukole ili matovilca
    • 8–10 maslina (zelene ili crne)
    • Sok pola limuna ili žlica balzamičnog octa
    • 2–3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
    • Sol i svježe mljeveni papar po ukusu

    Priprema

    U zdjeli pomiješajte ohlađeni bulgur, rukolu, papriku, masline i feta sir. Začinite limunovim sokom (ili balzamičnim octom), maslinovim uljem te dodajte sol i papar po ukusu. Pomještajte i prebacite u posudu u kojoj ćete nositi ovaj fini obrok na posao.

    . . .

    Sve tri salate pripremaju se u manje od 10 minuta, a pružaju dugotrajan osjećaj sitosti zahvaljujući kombinaciji proteina, vlakana i zdravih masti.

    Salate možete obogatiti i dodatnim namirnicama kao što su: lisnato povrće poput mladog špinata ili rukole te pinjolima ili sjeckanim bademom.

    Isprobajte ove tri salate s našim maslinovim uljem Sinovčić s Brača i osjetite razliku u okusu i energiji nakon napornog radnog dana.

      envelopelicensecrossmenu