OPG Sinovčić

Maslinovo ulje za sunčanje

Postoji uvriježeno mišljenje kako je maslinovo ulje potpuno sigurno za korištenje ukoliko se želimo izlagati suncu i dobiti predivan tamni ten koji će trajati mjesecima.

To nije istina! Maslinovo ulje pa tako i ekstra djevičansko maslinovo ulje ne pruža gotovo nikakvu zaštitu od štetnih UV zraka. Maslinovo ulje neće vas zaštititi od sunca. Namažete li se njime prije sunčanja, postoji mogućnost da izgorite.

Maslinovo ulje nije zamjena za kreme za sunčanje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje ima visoku koncentraciju antioksidansa koji mogu donekle ublažiti efekt UV zraka na koži, ali nikako ne mogu zamijeniti ulogu krema s visokim zaštitnim faktorom. 

Maslinovo ulje ima fantastičan učinak na kožu, vlaži je i čini elastičnom i svakako ga preporučamo za njegu kože pa i nakon sunčanja. Prema studiji, korištenjem kvalitetnog maslinovog ulja  nakon izlaganja suncu smanjuje se rizik od nastanka tumora kože.

Ulje snažnim antioksidativnim učinkom neutralizira štetna UV zračenja te pomaže u zacjeljivanju oštećene kože.

Zato nemojte brkati ove činjenice. Koristite ekstra djevičansko maslinovo ulje isključivo nakon sunčanja za regeneraciju kože i ublažavanje efekta koji UV zrake izazivaju na vašoj koži. Nikako ga ne koristite za sunčanje i kao pomoć u dobijanju preplanulog tena.

Primjena krema s visokim zaštitnim faktorom izuzetno je važna za zdravu kožu. Upravo zbog toga svom tijelu svakako trebate priuštiti adekvatnu zaštitu kremama s odgovarajućim zaštitnim faktorom.

Svakako izbjegavajte sunčanje između 11 i 16 sati. Tada je sunce u najvišem položaju nad horizontom, pa je i UV zračenje najjače. 

Zaštitne kreme su adekvatna zaštita, ali se čak i njihova djelotvornost smanjuje tijekom vremena. Ne bismo smjeli ostati na suncu duže nego što je preporučeno za navedeni SPF (Sun Protection Factor).

envelopelicensecrossmenu