OPG Sinovčić

Mlado ekstra djevičansko maslinovo ulje

Mlado maslinovo ulje je zapravo voćni sok dobiven cijeđenjem ploda masline. Bez obzira što se u ovom slučaju radi o mladom maslinovom ulju, moramo imati na umu da su svježe cijeđeni voćni sokovi bogatiji ukusom i najzdraviji.

Mladim uljem se smatra maslinovo ulje koje je staro maksimalno 100 dana, a može se konzumirati već nakon procesa prerade maslina.

Ovaj gastronomski trend je novijeg datuma u Hrvatskoj i brojni maslinari smatraju da ulje nakon prešanja mora odmoriti i odležati nekoliko tjedana kako bi se razbistrilo i kako bi sazrilo bogatsvo okusa.

Međutim, brojni zaljubljenici u maslinovo ulje diljem Mediterana jedva čekaju kušati mlado tek iscijeđeno maslinovo ulje. Takvo ulje intenzivnijeg je voćnog mirisa, mutno i “zelenog” okusa u kojem uživaju uz komad kruha. Ipak, znalci će uvijek odabrati blaža i nježnija ulja koja su primjerenija za pripravu delikatnih namirnica poput bijele ribe.

Važno je naglasiti da mlado ekstra djevičansko maslinovo ulje nakon prerade još uvijek nije potpuno čisto i potrebno ga je izbistriti ukloniti talog koji može pokvariti ulje odnosno smanjiti prirodne antioksidanse u njemu.

Ako volite mlado maslinovo ulje, pogledajte našu ponudu i osigurajte si bočicu ovog vrhunskog soka od maslina.

envelopelicensecrossmenu