OPG Sinovčić

Detoksikacija organizma: maslinovo ulje i limun

Neki ljudi tvrde da kombinacija maslinovog ulja i limunovog soka pomaže u detoksikaciji potičući čišćenje organizma, naročito jetre.

Također, često možete pročitati da ova kombinacija može liječiti niz stanja, kao što su žučni kamenci, reuma, zatvor, pretjerana težina i prerano starenje.

Benefiti konzumiranja maslinovog ulja

Ekstra djevičansko maslinovo ulje se sastoji od približno 73% oleinske kiseline, mononezasićene masne kiseline koja je zdrava za srce. Također je odličan izvor vitamina E i K.

Još jedna kvaliteta maslinovog ulja je bogata prisutnost prirodnih spojeva zvanih polifenoli. To su snažni antioksidansi koji čiste štetne spojeve zvane slobodni radikali u vašem tijelu. Tako vas štite od oksidacijskog stresa koji je uključen u razvoj brojnih bolesti kao što su rak, Parkinsonova i Alzheimerova bolest.

Benefiti konzumiranja limunovog soka

Sok od limuna je bogat izvor antioksidansa, posebno vitamina C. Limun također sadrži flavonoide, koji imaju jaka antioksidativna i protuupalna svojstva

Tvrdnje o kombinaciji maslinovog ulja i limuna

Iako postoje brojni zdravstveni benefiti konzumiranja maslinovog ulja i limunovog soka, ne postoji ni jedno istraživanje koje kombinira ove dvije namirnice.

Samim time ne možemo tvrditi da kombinacija više doprinosi detoksikaciji organizma. 

Ljudsko tijelo ima različite biološke metode za uklanjanje toksina i održavanje optimalnog funkcioniranja, a kako biste pomogli svom tijelu da najbolje funkcionira, preporučujemo raznoliku mediteransku prehranu koja sadrži voće, povrće, cjelovite žitarice, mahunarke, orašaste plodove, sjemenke i nemasne izvore proteina.

Kombinacija maslinovog ulja i soka limuna odlična je kao začin za razne salate pa svakako preporučujemo njeno korištenje.

envelopelicensecrossmenu